Jestli máte chuť na něco sladkého, co je dokonale šťavnaté, jednoduché a rychlé na přípravu a do toho plné bílkovin, pak by vám neměl uniknout recept na borůvkovou galetku s tvarohem! Koláček, který lze dotunit ovocem, co je zrovna doma nebo netrpělivě čeká v mrazáku, máte ready do půl hoďky i s pečením a potěší nejen vás, ale taky nečekanou návštěvu. Tak se pojďte kouknout, jak na něj! 🫐
1 porce obsahuje
- 187 kcal
- 26 g sacharidů
- 2 g tuků
- 14 g bílkovin
Na 6 porcí
- 200 g špaldové mouky
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 200 g polotučného tvarohu
- 1 vejce
- 1 špetka mleté vanilky
- 30 g čekankového sirupu
- 125 g borůvkového jamu bez přidaného cukru
- borůvky
- 1 vejce
Postup
-
V misce si smícháme mouku s kypřícím práškem a tvarohem a vypracujeme nelepivé těsto. To poté zabalíme do fólie a dáme na 15 minut do ledničky odležet.
-
Mezitím si připravíme náplň - smícháme tvaroh, vejce, vanilku a čekankový sirup.
-
Z těsta vyválíme asi 4 mm tenký plát ve tvaru kruhu.
-
Doprostřed naneseme tvarohový krém, ale necháme prostor asi 4 cm od okrajů těsta.
-
Ty poté přeložíme směrem dovnitř kruhu, aby nám při pečen nevytekl krém.
-
Nakonec na krém přidáme borůvkový džem, špejlí můžeme vytvořit mozaiku. Posypeme čerstvými borůvkami a okraje těsta potřeme vajíčkem.
-
Pečeme cca 15‑20 minut na 170 °C.
-
Podáváme vychladlé rozkrájené na 6 dílků. Tak dobrou chuť!