Tento koláč je téměř bez cukru a téměř bez námahy. No dobře, okrájet hrušky sice chvilku potrvá, ale výsledek rozhodně stojí za to. Čeká vás totiž extra kakaový, tak akorát sladký a šťavnatý koláč se zkaramelizovanými hruškami nahoře.
1 porce obsahuje
- 109 kcal
- 11,8 g sacharidů
- 5 g tuků
- 3,7 g bílkovin
Na 15 porcí
- 3 vejce
- 100 g práškového sladidla
- 1 balení vanilkového cukru
- 130 ml mléka
- 35 kokosových olejů
- 175 g špaldové mouky
- 20 g kakaa
- 1 balení kypřicího prášku
- 300 g hrušek
- 20 g třtinového cukru
- skořice
- 15 g ghee
Postup
-
Žloutky vymícháme se sladidlem a s vanilkovým cukrem. Přidáme mléko a rozpuštěný kokosový olej. Do misky dále přidáme mouku s práškem do pečiva, kakao a větší špetku mletého zázvoru (těstu dodá fajn chuť) a promícháme. Vznikne nám husté těsto.
-
V samostatné misce si vymícháme bílky do tuhého sněhu. Ten opatrně přimícháme ke kakaovému těstu.
-
Na menší plech (20x30 cm) si položíme papír na pečení, rovnoměrně na něho naneseme rozpuštěné ghee, posypeme třtinovým cukrem, skořicí a poklademe nakrájenými a oloupanými hruškami. Na ty vylijeme těsto.
-
Pečeme při 180 stupních přibližně 20 minut. Koláč necháme jemně vychladnout a následně ho překlopíme, aby byly zkaramelizované hrušky nahoře. Nakrájíme a můžeme podávat. Skvěle chutná samotný, ale i například se lžící jogurtu. Dobrou chuť :)