Kdo by nemiloval špagety?! O to víc špagety carbonara!
Do klasického receptu sice smetana nepatří, ale věřte, že jim dodá jemnost. Tahle verze je extra jednoduchá, rychlá a pokud nejste fanda pancetty nebo slaniny, která do tohoto receptu patří, skvěle poslouží třeba kuřecí maso nebo vaše oblíbené houby. Snížíte tam počet kalorií, ale pochutnáte si srovnatelně. :)
Postup
-
Podle návodu uvařte v osolené vodě špagety.
-
Mezitím si na středním plameni osmahněte pancettu nebo slaninu dozlatova. Obě suroviny by měly křupat. Až k tomu dojde, přidejte česnek a nechte ho asi minutu provonět.
-
V další míse smíchejte žloutky, smetanu a polovinu parmazánu.
-
Slijte vodu ze špaget a dejte je do pánve s pancettou a česnekem. Zamíchejte a vařte asi 1 minutu.
-
Snižte teplotu a přidejte směs se žloutky a smetanou. Zamíchejte, dokud se směs nezahřeje, ale nedovolte jí, aby se vařila, jinak by mohla způsobit sražení.
-
Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané parmazánem a nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!