Sicilské špagety jsou základním jídlem sicilské kuchyně. Je to pokrm plný chuti a aroma, který odráží typické suroviny tohoto italského regionu. Tenhle recept využívá čerstvou zeleninu a typické středomořské koření k přípravě jednoduché, ale bohaté omáčky, která doplňuje texturu špaget. A my Itálii prostě milujeme, a proto jsme si pro vás připravili i tenhle recept. Tak pojďme na to! :)
1 porce obsahuje
- 261 kcal
- 28 g sacharidů
- 10 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 3 porce
- 400 g špaget
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčat v konzervě
- 100 g černých oliv
- 2 lžíce kapary
- 1 čajová lžička oregana
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka
Postup
-
V hrnci s osolenou vodou uvaříme špagety dle instrukcí na balení do al dente.
-
Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmahneme, dokud nejsou měkké a lehce zlaté. Přidáme, kapary, olivy, rajčata a oregano. Pokud máme rádi pikantní, můžeme přidat i chilli papričku. Vše promícháme a necháme na mírném ohni dusit cca 20 minut.
-
Po 20 minutách omáčku ochutíme solí a pepřem. Špagety scedíme, ale ponecháme si trochu vody.
-
Špagety přidáme do omáčky a přilijeme trochu vody z těstovin. Vše dobře promícháme, abychom těstoviny obalili omáčkou.
-
Hotové sicilské špagety podáváme s čerstvou bazalkou.