Věříme, že na tento salát budete mít ingredience vždy doma a jeho příprava nemůže být jednodušší. Proto se skvěle hodí, když chcete výživný oběd nebo večeři, ale tlačí vás čas. Navíc si salát můžete dochutit podle vlastních preferencí a vzít ho s sebou do krabičky.
1 porce obsahuje
- 260 kcal
- 37 g sacharidů
- 5 g tuků
- 16 g bílkovin
Na 2 porce
Na salát:
- 350 g salátových brambor (typu A)
- 150 g baby mrkve
- 115 g fazolových lusků
- 100 g Vilgain kuřecí prsa
- avokádový olej
- 1 čajová lžička bazalky
- 1 čajová lžička granulovaného česneku
- 1 čajová lžička granulované cibule
Na hořčično - jogurtový dip:
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 čajová lžička hořčice
- 1/2 čajové lžičky majoránky
- špetka pepře
- špetka himalájské soli
- 1 čajová lžička medu
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
-
Brambory umyjeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme na plech spolu s mrkví a fazolovými lusky.
-
Zeleninu postříkáme olejem a smícháme s oblíbeným kořením. My použili bazalku, sušený česnek a sušenou cibuli.
-
Ke směsi natrháme ready to eat Vilgain kuřecí prsa a dáme péct na 200 °C na 40‑50 minut.
-
Salát podáváme s hořčično - jogurtovým dipem a čerstvými bylinkami, třeba petrželí. Tak dobrou chuť!