Články
Sekce
- Výživa (85)
- Zdraví (75) Reset Zdraví
- Hubnutí (17)
- Trénink (6)
- Nabírání svalů (1)
Téma
- Zdravé stravování (75) Reset Zdravé stravování
- Běhání (9)
- Diety (39)
- Domácí cvičení (13)
- Doplňky stravy (62)
- Láska a sex (10)
- Mýty ve stravování (9)
- Posilování (9)
- Zdravé stravování (75) Reset Zdravé stravování
- Běhání (9)
- Diety (39)
- Domácí cvičení (13)
- Doplňky stravy (62)
- Láska a sex (10)
- Mýty ve stravování (9)
- Posilování (9)
- Příprava jídla (9)
- Psychická pohoda (92)
- Regenerace (25)
- Spánek (36)
- Volnočasový pohyb (21)
- Zdraví a krása (41)
- Zdravý životní styl (123)
- Žena (37)
Puriny ve stravě a dna: kdy je potřeba dát si pozor?
Při zvýšené hladiny kyseliny močové v organismu je vhodné omezit příjem purinů ve stravě. Jakých potravin se to týká a co bychom ve stravě naopak neměli vynechat?
Přírodní probiotika: 8 nejlepších zdrojů v potravinách
Nejen doplňky stravy obsahují vysoké množství probiotických kultur. Jaké potraviny patří mezi nejbohatší přírodní probiotika?
Kolik vody denně musíme vypít?
Jedni tvrdí, že pitný režim je základ a druzí jsou přesvědčeni, že je to jakási podivná "lobby". Kde je tedy pravda? Má, nebo nemá pitný režim svá opodstatnění?
Histaminová intolerance: projevy, a na jaké potraviny pozor?
Histaminová intolerance se projevuje u více než 1 člověka ze 100. Jak ji odhalit a co se s ní dá dělat? Všechny odpovědi jsme popsali v tomto článku.
10 jednoduchých tipů, jak jíst více vlákniny, být zdravější a snadněji hubnout
Chutě na sladké, kručící žaludek nebo zažívací problémy signalizují, že je s vaším tělem něco v nepořádku. Může to být právě nedostatek vlákniny, který zmíněné neduhy způsobuje. Poradíme vám, jak tuto chybu napravit.
Jablečný ocet: opravdu takový zázrak, jak je prezentováno?
Jablečný ocet je ingredience v kuchyni využívaná od nepaměti. Jak jsou ale na tom jeho zdravotní benefity? Tento článek rozebírá jeho využití, dosavadní výzkum i možné nežádoucí účinky!
Jak jíst správně aneb zásady zdravého stravování
S pojmem "zdravé stravování" jste se již jistě někdy setkali – co si pod ním ale představit a jak ho nejlépe převést do praxe? Poradí vám dnešní článek.
Kefír: kyselý probiotický zázrak
Etymologie slova kefír vás zavede až k tureckému slovu „keyif“, jež označuje „dobrý pocit“, který máte po jeho pití zažívat. A přesně o tom referuje i tento článek; představí základní informace, benefity pro zdraví i kefírová zrna, díky nimž máte možnost vytvoření svého domácího výrobku!
Zdravá strava nemusí být drahá. Jak jíst zdravě a levně?
Již dávno neplatí, že zdravá strava je drahá. Ukážeme vám, jak si plnohodnotný jídelníček poskládat levně a zároveň chutně.
Znáte psyllium? Pomůže se zažíváním i při hubnutí
Psyllium obsahuje rozpustnou vlákninu, která je nezbytná pro správné zažívání a vyživení střevní mikroflóry. Čím se psyllium liší od jiných vláknin a jak ho užívat pro maximum benefitů?
Nejlepší rostlinné zdroje bílkovin aneb TOP 6 alternativních potravin pro naše svaly
Ať jste vegan, vegetarián nebo masožravec, rostlinné bílkoviny se vám určitě nevyhnou! Pojďme si představit 6 kandidátů na jejich nejlepší zdroje a proč bychom je měli pravidelně zařazovat do svého jídelníčku.
PCOS: Jak podpořit jeho léčbu životním stylem?
Syndrom polycystických ovarií (PCOS) je jednou z nejčastěji se vyskytujících endokrinopatií u žen v plodném věku. Jaké jsou možnosti léčby tohoto onemocnění a proč je důležitá také změna životního stylu?
Jak nejrychleji zhubnout? 7 otázek, které vás zajímají
Hubnutí je v dnešní době cílěm mnoha lidí, ne všem se však podaří toho skutečně dosáhnout. Jak tedy na to, abyste opravdu dosáhli nižší hmotnosti, byli schopni si ji udržet a ještě si nepoškodili zdraví?
Potravinová pyramida: návod na cestě za zdravějším jídelníčkem
Potravinová pyramida je grafickým zpracováním oficiálních výživových doporučení, která mají sloužit především k podpoře zdraví obyvatelstva. V České republice se však můžete setkat s několika typy – jak je tedy rozlišit a s jakými doporučeními se můžete setkat v zahraničí?
Česnek jako přírodní antibiotikum. Co dalšího umí?
Česnek je právem součástí klanu SUPERPOTRAVIN. Víte ale, co je na česneku tak "super" a jak nám může zlepšit zdraví organismu?
Endometrióza a role výživy: lze jí předcházet a podpořit její léčbu?
Endometrióza je onemocnění, které může být vzhledem k jeho nespecifickým příznakům obtížné odhalit. Jaké jsou možnosti léčby endometriózy, a může se zmírněním příznaků pomoci strava?
Glutaman sodný: nevinné koření nebo skryté nebezpečí?
Znáte glutaman sodný? Jedná se o známou potravinářskou přísadu, často využívanou pro zvýraznění chuti potravin. Tento článek se zabývá jeho historií, vlivem na lidské tělo i otázkou nadměrného využití v různých jídlech.
Bílkoviny: základní makroživina potřebná nejen pro růst svalů
Bílkoviny jsou jednou ze základních makroživin – věděli jste ale, jaké funkce v těle zastávají? A kolik byste jich měli denně přijmout?
Co jsou protizánětlivé potraviny a jaký mají vliv na zdraví člověka?
Celerová šťáva, hromada ovoce, zeleniny či nezpracovaných potravin. Všechny tyto prvky mají pomáhat "detoxikovat" tělo a pomáhat mu bojovat se zánětem. Co je na tom ale pravdy? Odpověď i další zajímavosti se dozvíte v tomto článku!
6 způsobů, jak vám přerušované hladovění zlepší zdraví a pomůže zhubnout
Přerušované hladovění je populární výživový styl, který již dopomohl ke zhubnutí mnoha osobám – od začátečníků až po pokročilé. Může nám pomoci i se zlepšením zdravotního stavu organismu?
Jak rozhýbat střeva?
Ačkoli jsou gastroenterologické potíže jedněmi z těch, které poskytují značné množství obyvatelstva, nemluví se o nich příliš často. Naopak se může jednat o tabuizované téma (i mezi členy blízkých přátel či rodiny). Tento článek se proto pokusí odpovědět na co možná nejvíce otázek týkajících se právě zdravého trávení!
Pravda o cereáliích! Je lepší müsli nebo granola?
Představte si, že máte před sebou 2 misky cereálií. V jedné jsou čokoládové kuličky s mlékem a v druhé granola s mlékem. Kterou si vyberete? Opravdu je rozdíl v těchto potravinách tak velký? A není to vlastně jedno?
5 potravin podporujích činnost mozku a učení
Existují potraviny, které dokáží dostat váš mozek do špičkové formy. Máte před sebou náročné zkoušky nebo testy? Ukážeme vám, jaké potraviny vás nenechají ve štychu.