Vilgain Mák modrý BIO – perfektní na pečení, zdroj vápníku a hořčíku, z českého EKO zemědělství
Vilgain Modrý mák BIO - živinami nabitá semínka z českého ekologického zemědělství
Vilgain Modrý mák BIO je tradiční středoevropská ingredience, která nemůže chybět v žádné spíži. Semena modrého máku pochází z českého ekologického zemědělství, které se řadí mezi špičku pěstování a zpracování modrého máku.
Zdroj vápníku a hořčíku
Mák je výjimečně nutričně bohatý na mikroživiny. Jedním z hlavních benefitů je vysoký obsah hořčíku a také vápníku, kterého obsahuje až 12x více než mléko nebo sýr. Je také skvělým zdrojem vlákniny a nenasycených tuků včetně omega 3 a 6 mastných kyselin a tvému tělu pomůže se vstřebáváním vitaminů rozsputných v tucích. Navíc obsahuje vitamin E a další minerální látky jako je měď, zinek nebo železo.
Nepostradatelná surovina v kuchyni
Hodí se do každého jídelníčku, a ačkoliv má většina lidí mák spojený především s pečením, jde o univerzální ingredienci. Využiješ ho například na výrobu makového mléka nebo oleje. Aby ti co nejdéle vydržel a nežluknul je vhodné umlít těsně před použitím.
Vilgain Modrý mák v bodech:
- celá semena modrého máku
- z poctivého ekologického zemědělství
- zdroj vitaminů, vápníku a dalších minerálních látek
- dodá tělu omega 3 mastné kyseliny a vlákninu
- univerzální ingredience na pečení a další kuchyňské počiny
100 g | |
Energetická hodnota | 2198 kJ / 525 kcal |
Tuky | 42 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 4,5 g |
Sacharidy | 8,6 g |
- z toho cukry | 3 g |
Vláknina | 20 g |
Bílkoviny | 18 g |
Sůl | 0,07 g |
Ingredience
Mák modrý celý BIO.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
- Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.