Nestíháš si připravovat obědy, ale chceš jíst zdravě a vyváženě? Není nic jednoduššího, než si připravit tvé oblíbené jídlo dopředu na více dní. Třeba tuhle quinou s pečenou zeleninou a šťavnatým kuřetem. Díky tomu budeš mít jistotu, že máš krabičku plnou živin vždy u sebe a nestane se ti, že z vlčího hladu zajdeš na fast food nebo bagetu z automatu. Tak jak? Zkusíš to taky? Svoje krabičky s námi nezapomeň sdílet na Instagramu s označením @vilgailrecepty! 👀
1 porce obsahuje
- 550 kcal
- 62 g sacharidů
- 14 g tuků
- 48 g bílkovin
Na 4 porce
- 200 g červené papriky
- 200 g mrkve
- 100 g řapíkatého celeru
- 100 g cibule
- 1 špetka avokádového oleje
- 240 g quinoi
- 600 g kuřecího masa
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 1 špetka sladké papriky
- 1 špetka sušeného česneku
- 1 špetka chilli
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce šťávy z citrónu
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce balsamica
- 1 špetka soli
Postup
-
Nejprve si roztop troubu na 180 °C. Na plech hoď libovolnou zeleninu – my zvolili mrkev, papriku, řapíkatý celer a cibuli. Postříkej olejem ve spreji a dej péct cca na 30 minut, dokud nebude měkká.
-
Mezitím, co se ti bude péct zelenina, si dej vařit quinou do vroucí osolené vody.
-
Následně si připrav kuřecí prsa. Maso pokapej trochou citronové šťávy, olejem a posyp směsí koření (sůl, pepř, sladká paprika, sušený česnek, chilli). Koření vmasíruj a rozprostři po celých prsou.
-
Rozpal si pánev a zprudka maso opeč ze všech stran. Nezapomeň na boky. Poté stáhni plamen a nechej propéct. Můžeš přikrýt pokličkou a nebo dát dopéct do trouby, aby se ti maso nevysušilo.
-
Posledním bodem je zálivka. Jednoduše smíchej med, oliváč, citronovou šťávu, sůl, balsamico a hořčici.
-
Teď už stačí smíchat uvařenou quinou s pečenou zeleninou, zalít zálivkou a rozdělit do 4 krabiček.
Navrch rozkrájej kuřecí prso a máš hotovo!
-
Tak dobrou chuť!