Živina Indonéské kari
Živina Indonéské kari - slavnostní pokrm indonéské kuchyně
Autentické Indonéské rendang kari z čerstvých surovin, které vzniklo ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Restovalo se pomalinku několik hodin, aby bylo krásně jemné. Z jedné sklenice připravíš snadno a rychle 6‑10 porcí rendangu.
Rendang je slavnostní pokrm indonéské kuchyně. Skládá se z hovězího masa, které se nakrájí na kostky, a dusí se s kokosovým mlékem a touto kari pastou. Přípravou se trochu podobá českému guláši nebo třeba francouzskému Beef Bourguignon. Maso můžeš jednoduše nahradit jakýmkoliv rostlinným proteinem.
Živina Indonéské kari v bodech:
- z jedné sklenice 4‑6 porcí indonéského rendang kari
- čistě rostlinného původu a je tedy vhodné i pro vegany
- vyrobené pouze z čerstvých surovin v Přerově
- příprava nezabere víc jak 15 minut
100 g | |
Energetická hodnota | 1559 kJ / 377 kcal |
Tuky | 36 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 8,1 g |
Sacharidy | 12 g |
- z toho cukry | 3,7 g |
Bílkoviny | 1,7 g |
Sůl | 0,7 g |
Ingredience
Olej řepkový, cibule červená, kokos strouhaný, chilli papričky (9 %), voda, zázvor, citrónová tráva, galangal kořen, česnek, limetový list, koření (< 2,4 %).
Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, sóji, celeru a hořčice.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte mimo sluneční záření při teplotě do 25 °C, po otevření uchovávejte v ledničce při teplotě do +7 °C a spotřebujte do 14 dnů.