Jdou slova "zdravé" a "cibulové kroužky" dohromady? No jasně, v našem receptu přímo ruku v ruce!
Tahle verze oblíbené americké přílohy je totiž připravovaná s minimem oleje v troubě, bez zbytečného smažení. I klasickou strouhanku jsme vyměnily za panko strouhanku, která je tvořena směsí kukuřičné, rýžové a cizrnové mouky, a tak je vhodná i pro bezlepkáře. Dokonalost sama je pak tahle dobrota s nějakou oblíbenou omáčkou nebo dipem.
Tak pojďme rovnou na to!
1 porce obsahuje
- 406 kcal
- 66 g sacharidů
- 18,5 g tuků
- 13 g bílkovin
Na 2 porce
- 2 cibule
- 100 ml mléka
- 1 vejce
- 150 g panko strouhanky
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky pepře
- olivový olej ve spreji
Postup
-
Troubu předehřejte na 220°C. Plech vyložte pečicím papírem a jemně ho nastříkejte olivovým olejem ve spreji.
-
Cibule oloupejte a nakrájejte na kroužky o tloušťce asi 1 cm.
-
Ve středně velké míse smíchejte mléko s rozšlehaným vajíčkem.
-
V jiné míse smíchejte strouhanku, papriku, česnekový prášek, sůl a černý pepř.
-
Cibulové kroužky namočte nejprve do směsi mléka a vajíčka, a poté je obalte ve strouhance, aby byly všude rovnoměrně pokryté.
-
Pokládejte kroužky na připravený plech, tak aby se navzájem nedotýkaly.
-
Pečte v předehřáté troubě 15‑20 minut, dokud nejsou kroužky zlatavě hnědé a křupavé. V polovině pečení je můžete obrátit pro rovnoměrnější opékání.
-
Vyjměte z trouby a ihned podávejte s oblíbeným dipem nebo kečupem.