Osvěžující snídaně ale klidně i svačinka během letního dne. Zamrazte si ovoce, připravte si naše lyofilizované ovoce pro pestřejší barvy a výraznější chuť a vytvořte si nabušenou zmrzlinovou misku! :) A to rovnou ve více variantách - my pro vás tentokrát připravili malinovou a borůvkovou verzi.
1 porce obsahuje
- 533 kcal
- 31,3 g sacharidů
- 49,5 g tuků
- 20,4 g bílkovin
Na 1 porci
- 100 g mražených banánů
- 70 g malin
- 10 g lyofilizovaných malin
- 100 ml kokosového mléka
- 2 čajové lžičky Vilgain kolagenu
- 2 lžíce Vilgain pečeného muesli
- 1 čajová lžička chia semínek
- 1 lžíce Coconut Sprinkles
- 1 čajová lžička Vilgain peanut butter delight
- 100 g mražených banánů
- 50 g mražených borůvek
- 10 g lyofilizovaných borůvek
- 2 čajové lžičky Vilgain kolagenu
- 100 ml kokosového mléka
- 20 g čokoládové granoly
- 1 čajová lžička konopného semínka
- 1 čajová lžička Vilgain Cheat Spread - mandle, bílá čokoláda a kokos
Postup
-
Do mixéru vložíme mražený banán a další mražené ovoce dle varianty naší misky. V našem případě tedy maliny nebo borůvky.
-
Přidáme lyofilizované ovoce pro výraznější barvy, zalijeme kokosovým mlékem a pro doplnění bílkovin přidáme 2 odměrky kolagenu. Více o kolagenu se můžete dočíst třeba v tomto článku: Užívání kolagenu na zlepšení pleti a kloubů - má smysl?
-
Umixujeme v hladký zmrzlý krém.
-
Zmrzlinu přendáme do misky a ozdobíme ostatními surovinami nebo dle naší chuti.
-
Nezapomeneme ani na naše oblíbené ořechové máslo.
-
A máme hotovo - takhle jednoduché to je, tak dobrou chuť!