Jen 4 základní ingredience, hodina času a na stole je dokonale vláčný cheesecake plný proteinu, který můžete dochutit sezónním ovoce, tím, co je zrovna doma nebo čeká z léta v mrazáku. My zvolili borůvky, které tvarohovému základu dodají příjemnou kyselost, zároveň dortík osladí a přidají na šťavnatosti.
Jeden kousek vás hezky zasytí a nemusíte se bát, že by se dostavil nepříjemný pocit těžkosti. Tak jak, vyzkoušíte taky? 🫐
1 porce obsahuje
- 252 kcal
- 7 g sacharidů
- 20 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 6 porcí
- 250 g polotučného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 vejce
- 10 kapek vanilkových stevia drops
- 50 g borůvek
- 5 kapek vanilkového extraktu
- 1 hrnek mražených borůvek
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce vody
- 3 kapky vanilkových stevia drops
Postup
-
Do mixéru dáme tvaroh, mascarpone, vejce, protein a stéviové kapky, vanilkový extrakt a vše hezky rozmixujeme v hladké těsto.
-
To poté nalijeme do formy na dort nebo koláč o průměru 22 cm.
-
Do těsta vmícháme hrst čerstvých borůvek a dáme péct při 180 °C na 30 až 35 minut.
-
Mezitím si připravíme rozvar. Mražené borůvky dáme do kastrůlku, přidáme trochu vody, pár stéviových kapek a škrob rozmíchaný v troše vody (pokud bychom ho k borůvkám nasypaly za sucha, vytvořily by se nám hrudky, proto je potřeba ho nejprve rozmíchat ve vodě).
-
Borůvky za stáleho míchání provaříme.
-
Jakmile nám rozvar začne houstnout, nalijeme ho na upečený cheesecake a dáme vychladnout.
-
Po vychladnutí ho opatrně vyndáme z formy a ozdobíme čokoládou, sušenkami a čerstvými borůvkami.
-
A můžeme podávat.
Než ale do posledního drobku zmizí z talíře, nezapomene ho vyfotit a hodit na Instagram s označením @vilgainrecepty!