Koláč, který obsahuje zeleninu, nemůže být vůbec špatný. Je vláčný, sladký a ještě k tomu s menším podílem kalorií. Ať už se dochutí skořicí, perníkovým kořením nebo kardamonem, vždy bude chutnat výborně!
1 porce obsahuje
- 280 kcal
- 16,2 g sacharidů
- 15,2 g tuků
- 17,1 g bílkovin
Na 6 porcí
- 125 g mrkve
- 2 vejce
- 60 g ovocňáku
- 50 g ovesné mouky
- 30 g rýžové mouky
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 15 g vlašských ořechů
- 50 g xylitolu
- 2 balení ricotty
- 30 g protein skořicová rolka
- 20 g xylitolu
- 20 g Vilgain Cinnamon Coco Almonds
- 10 g mrkve
Postup
-
Nejprve nastrouháme najemno mrkev a poté ji smícháme s pyré, se žloutky a xylitolem. Kousek mrkve si necháme stranou na ozdobu. Ořechy nameleme najemno a přidáme do těsta.
-
Přimícháme sypké suroviny spolu s 1/2 lžičky prášku do pečiva a 1/2 čajové lžičky jedlé sody a mícháme, dokud mrkev nepustí vodu. Mělo by nám vzniknout kompaktní těsto.
-
Vyšleháme bílky se špetkou soli na tuhý sníh (se solí je pevnější). Přimícháme jemně do těsta a dáme péct do vymazané a vysypané formy (21x13,5). Pečeme na 180 °C přibližně 30 - 35 minut. Propečenost zkoušíme špejlí.
-
Na krém si utřeme dvě ricotty spolu s proteinem a xilytolem. Natřeme na koláč a ozdobíme nasekanými ochucenými mandlemi a mrkví.
-
Dobrou chuť!