Těžké se rozhodnout, jestli jsou tihle šneci více provoněné skořicí či kávou.
Přesvědč se sám/sama a dej nám vědět, jak ti tyto nadýchané rolky chutnaly - taste test nezapomeň sdílet na svém Instagramu s označením @vilgainrecepty!
1 porce obsahuje
- 345 kcal
- 48 g sacharidů
- 12 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 24 porcí
- 1200 g hladké mouky
- 2 balení Vilgain sušeného droždí
- 200 g třtinového moučkového cukru
- 1 čajová lžička soli
- 2 vejce
- 370 g mléka
- 6 čajových lžiček Vilgain instantní kávy
- 400 g vody
- 120 g Vilgain grass - fed ghee
- 100 g Vilgain grass - fed ghee
- 100 g datlového cukru
- 2 čajové lžičky skořice
- 280 g odtučněného řeckého jogurtu
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 2 špetky skořice
- 60 g datlového cukru
Postup
-
Nejdříve si připrav těsto.
-
V rendlíku si nechej povařit 60 g mouky a 200 m vody, dokud ti nevznikne hustá kaše.
V misce s horkým mlékem nechej rozpustit 3 lžičky instantní kávy.
V míse smíchej zbylou mouku, třtinový moučkový cukr, sůl a sušené droždí. Následně do směsi vyklepni jedno vajíčko, přidej hustou kaši, mléko s kávou a přepuštěné máslo pokojové teploty.
Důkladně těsto vyhněť, dokud nebude kompaktní a celistvé.
-
Těsto popraš trochou mouky, přikryj utěrkou nebo potravinovou fólií, a nechej kynout minimálně 1 hodinu na teplém místě.
-
Po vykynutí zapni troubu na 175 °C.
Těsto přendej na pomoučněnou pracovní plochu. Rukama ještě párkrát prohnětej. Jestli se moc lepí, přidej trochu mouky.
Těsto vyválej a potři náplní (roztopené ghee, skořice a cukr). Kolečkem nebo nožem nařež 12 stejně velkých proužků, které následně sroluj.
-
Srolované rolky přendej na plech vyložený pečícím papírem a nech pod utěrkou ještě 20 minut kynout.
-
Rolky peč v troubě cca 30 minut dozlatova.
Tip: do polevy i do náplně přidej kávu podle chuti.
-
Po upečení nechej trochu vychladnout, potři polevou (tvaroh, jogurt, skořice a cukr) a vychutnávej.
Dobrou chuť!