Banánový chlebíček je klasika, která se snad ani nedá přejíst i kdybych ho jedli denně. Občas je ale přeci jen dobré ho obměnit. Pojďte využít jahodové sezóny a upečte si tento jednoduchý a vynikající chlebíček! Zaručujeme vám, že si ho zamilujete stejně jako my a všichni ostatní, na které kousek na ochutnání zbyl.
Chlebíček je krásně nadýchaný, sladký tak akorát a na přípravu opravdu jednoduchý.
1 porce obsahuje
- 229 kcal
- 25 g sacharidů
- 11 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 16 porcí
- 300 g celozrnné špaldové mouky
- 80 g ovesných vloček
- 60 g vanilkového proteinu
- 20 g kypřicího prášku
- 120 g třtinového cukru
- 2 špetky himalájské soli
- 140 g kokosového oleje
- 20 kapek vanilkového extraktu
- 400 ml rostlinného mléka
- 50 g Vilgain extra jam - jahoda
- 200 g jahod
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 vejce
Postup
-
V jedné míse smícháme všechny suché ingredience.
-
Bílky vyšleháme do pevného sněhu.
-
K suchým ingrediencím vmícháme změklý kokosový olej, vanilkový extrakt, na menší kousky nakrájené jahody, marmeládu a žloutek.
-
Poté vmícháme mléko, ocet (pomáhá prášku do pečiva lépe pracovat) a úplně na konec opatrně vmícháme vyšlehané bílky.
-
Těsto nalijeme do formy na chleba velké cca 25x5cm, vyložené papírem na pečení a pečeme na 180 °C 40‑45 minut.
-
Pokud si chcete udělat i polevu na chlebíček, tak ta naše je z čerstvé citrónové šťávy, třtinového moučkového cukru a kousků jahod.
( Makra jsou vypočítána na samotný chlebíček bez polevy)
-
A pak už můžete podávat. Tak dobrou chuť a hezkého léto!