Není nad to si připravit domácí pečivo. Tohle je navíc trochu hacknuté o luštěniny a proto i bílkoviny a vlákninu. Win win?
Z těsta vytvaruj bagely, rohlíky nebo houstičky. To už je na tobě. A podávej taky dle libosti. My přidali míchaná vajíčka a slaninu a byla to naprostá bomba! Tak co do nich přidáš ty? Dej nám to fotkou vědět na našem Instagramu @vilgainrecepty!
1 porce obsahuje
- 128 kcal
- 22 g sacharidů
- 1 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 6 porcí
- 100 g červené čočky
- 125 g celozrnné mouky
- 10 g psyllia
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 2 čajové lžičky citronové šťávy
- 1 špetka soli
- 1 špetka sezamu
Postup
-
Minimálně 3 hodiny předem nechej namáčet červenou čočku ve vodě.
-
Než půjdeš na těsto, předehřej si troubu na 190 °C.
-
Čočku promyj vodou a nech odkapat. Poté dej všechny suroviny do mixéru a vymixuj do mírně lepivého těsta. Pokud by byla směs příliš hustá, dej do ní trochu vody.
-
Plech vylož pečícím papírem a namočenýma rukama tvaruj z těsta bagely. Posypej sezamovými semínky a dej péct do trouby na 25–30 minut.
-
Pak už jen uchovávej nejlépe v textilním pytlíku, aby ti vydržely co nejdéle hezky vláčné.
-
Podávej s tím, co máš nejraději. My zvolili míchačky se slaninou a můžeme doporučit i některou z našich pomazánek.
Tak dobrou chuť!