Arax Bulgur pšeničný celozrnný
Arax Bulgur pšeničný celozrnný - univerzální kuchyňská ingredience s jemně oříškovou chutí
Arax Bulgur pšeničný celozrnný je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá celozrnná pšenice s oříškovou chutí a s širokými možnostmi využití. I přes to, že je to univerzální kuchyňská ingredience se v typické české kuchyni vyskytuje velmi zřídka a své kořeny najde spíše balkánských státech a na blízkém východu, kde ho najdeš například libanonském salátu tabouli, nebo ve známých zeleninových a masových pokrmech jako jsou pilaf, falafel a kibbeh.
Po tepelném zpracování ti nabídne kromě chutné přílohy i vitamin A, některé minerální látky a hlavně výtečnou stravitelnost bez nadýmání. Pokud nejsi fanda balkánské kuchyně, využij bulgur do salátů, nádivek, polévek, nebo k masu. Všude chutná skvěle.
Arax Bulgur pšeničný celozrnný v bodech:
- částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá celozrnná pšenice
- s lehce oříškovou chutí
- původem z balkánu a blízkého východu
- obsahuje vitamin A a minerální látky
- výtečná stravitelnost
- vhodné do salátů, polévek, nádivek, nebo jako příloha
100 g (v surovém stavu) | |
Energetická hodnota | 1383 kJ / 328 kcal |
Tuky | 1,4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 57,6 g |
- z toho cukry | 0,4 g |
Bílkoviny | 12,3 g |
Sůl | 0,04 g |
Ingredience
Částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá celozrnná pšenice.
Upozornění pro alergiky: alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Doporučení výrobce
- Bulgur propláchne a v mírně osolené vodě vaříme cca 6 minut.
- Po uvaření přikryjeme pokličkou a necháme ještě chvilku stát.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v suchu, chladnu a temnu.