Další české klasika, kterou si jednoznačně zamilujete. Zapečené brambory se slaninou a cibulí jsou velmi jednoduché, ale zato opravdu výborné jídlo!
1 porce obsahuje
- 438 kcal
- 52 g sacharidů
- 26 g tuků
- 11 g bílkovin
Na 8 porcí
- 2 kg brambor
- 400 g slaniny
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 čajové lžičky mletého kmínu
- 2 čajové lžičky majoránky
- 2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička pepře
- 1000 ml vody
- 4 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce 12% smetany
Postup
-
Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
-
Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
-
Na pánvi rozehřejte olej a na něm osmahněte slaninu, cibuli a česnek. Přidejte nakrájené brambory, kmín, majoránku, sůl a pepř a promíchejte. Přilijte vodu, zakryjte pokličkou a vařte na středním ohni asi 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
-
V misce smíchejte mouku se smetanou na vaření a přidejte do hrnce s bramborami a slaninou. Vše promíchejte a vařte ještě asi 5 minut, dokud se omáčka nezahustí.
-
A tadá - selské brambory se slaninou jsou hotové! Tak dobrou chuť!