Je libo nadýchaný dezert, co dokonale zasytí? Co zkusit koláč plný chuti pistácií, který zvládne každý, a na stole přitom udělá takovou parádu! Šťavnaté těsto skvěle doplní tvarohový krém provoněný vanilkou, no a pokud si potrpíte na křupavém elementu, nasekané pistácie navrch jsou jasná volba. 🤤
Tak jak, vyzkoušíte tuhle yummy záležitost? Výsledek s námi nezapomeňte sdílet na Instagramu s označením @vilgainrecepty!
1 porce obsahuje
- 252 kcal
- 24 g sacharidů
- 14 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 9 porcí
- 160 g hladké mouky
- 35 g ovesných jumbo vloček
- 30 g vanilkového proteinu
- 30 g třtinového cukru
- 40 g pistácií
- 40 g pistáciového krému
- 30 g kokosového oleje
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 150 ml vody
- 1 špetka soli
- 10 kapek vanilkového extraktu
- 1 vejce
- 60 g mascarpone
- 150 g polotučného tvarohu
- vanilkové stevia drops
- 25 g pistácií
Postup
-
V misce smícháme mouku, protein, vločky, nasekané pistácie, cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
-
Poté přidáme kokosový olej, vajíčko, vanilkový extrakt, pistáciový krém a vodu.
-
Těsto nalijeme do formy 20 cm x 20 cm vyložené pečícím papírem a dáme ho péct při 175 °C asi 30‑35 minut.
-
Korpus necháme vychladnout a poté na něj rozetřeme krém z tvarohu, mascarpone a vanilkových kapiček a posypeme pistáciemi.
-
A můžeme podávat. Tak dobrou chuť!