Kdo by nemiloval tortilly? Pečivo, které máte stopro doma a vyndáte ho nejen ve chvílích, kdy lednice i chlebník zejí prázdnotou. Tortilly jsou prostě ideální volba. Naplní se tím, co doma zbylo, šoupnou se do trouby a voilà perfektní rychlá večeře je na stole. Tak tentokrát zkuste tyhle zapečené s R2E hovězím masem, hromadou rozteklého sýra a rajčaty. 🥩
1 porce obsahuje
- 506 kcal
- 40 g sacharidů
- 23 g tuků
- 32 g bílkovin
Na 6 porcí
- 6 Vilgain celozrnných tortill
- 400 g Vilgain R2E hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčatového pyré
- 1 čajová lžička bazalky
- 1 čajová lžička oregana
- sůl
- pepř
- 200 g sýru
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce Vilgain vegan suga s černými olivami
Postup
-
Předehřejte si troubu na 180 °C.
-
Na pánvi na olivovém oleji osmahněte nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Přidejte R2E hovězí maso a lehce ho orestujte, aby se prohřálo a nasálo chuť zeleniny.
-
Přidejte rajčatový protlak, bazalku, oregano a sůl a pepř podle chuti. Dobře promíchejte a nechte vařit asi 5 minut.
-
Každou tortillu naplňte směsí masa a rajčat, zabalte, umístěte do zapékací misky vymazané sugem s černými olivami a posypte strouhaným tvrdým sýrem, který máte rádi. Ideální je například gouda, eidam, ementál nebo parmazán. To už je jen na vašich preferencích.
-
Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut, dokud se sýr navrchu hezky neopeče.
-
Hotové zapečené tortilly podávejte nejlépe teplé, můžete je doplnit guacamole, zakysanou smetanou nebo jinou oblíbenou salsou.
Tak dobrou chuť!