Hledáte inspiraci na velikonoční pečení a nemůžete se rozhodnout, jestli udělat něco sladkého nebo slaného? Tyhle rolky vypadající jako "mrkvičky" jsou jednoduché na přípravu, chutné a na stole jistojistě vyniknou. Navíc si je můžete připravit jak naslano, tak nasladko.
1 porce obsahuje
- 226 kcal
- 15 g sacharidů
- 12,6 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 4 porce
- 225 g listového těsta
- 1 žloutek
- 120 g odtučněného tvarohu
- 30 g arašídového másla
- 25 g whey protein - peanut butter & salted caramel
- 1/2 jablka
- 60 g lučiny
- 30 g ghee
- 20 g Vilgain dijonské hořčice
- 1/2 čajové lžičky sušené bazalky
- 100 g Vilgain krutích prsou
Postup
-
Rozválené listové těsto rozkrájíme na 8 dlouhých pásů. Z kartonu si vytvoříme kornoutky, které obalíme alobalem. Pásy z listového těsta omotáváme kolem kornoutku. Začínáme od užší části a vždy kousek těsta překrýváme přes sebe. Vzniknou nám tvary podobné mrkvičkám.
-
Kornoutky poukládáme na plech vystlaný pečícím papírem. Potřeme je žloutkem a pečeme při teplotě 180 °C 25‑30 minut. 10 minut před koncem kornoutky otočíme, aby se propekly i ze spodní strany. Po dopečení necháme alespoň pár minut vychladnout a následně vytáhneme alobal.
-
Sladká varianta - tvarohový krém (4 kusy)
226 kcal | 15 g S | 12 g B | 12,6 g T (1 ks)
-
Na sladkou náplň si v misce utřeme tvaroh s arašídovým máslem a proteinem.
-
Hotové a vychladlé mrkvičky naplníme pomocí cukrářského sáčku a na ozdobu použijeme plátky jablka.
-
Slaná varianta - pomazánka z krůtího masa (4 kusy)
268 kcal | 13 g S | 8,2 g B | 20 g T (1 ks)Na slanou si do misky dáme krůtí maso bez šťávy. Přidáme ghee, lučinu, hořčici a sušenou bazalku. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Hotové vychladlé mrkvičky naplníme stejně jak sladkou variantu a ozdobíme čerstvou rukolou.