Tento svěží dort potěší především všechny milovníky ořechů. Perfektní spojení mandlového korpusu s tvarohovým krémem a malinovým džemem si jednoduše zamilujete. Dort neobsahuje ani gram mouky a vychutnají si ho i všichni bezlepkáři.
1 porce obsahuje
- 332 kcal
- 18 g sacharidů
- 22 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 8 porcí
- 150 g mandlové mouky
- 5 vajec
- 40 g erythritolu
- 120 g malinového džemu s březovým cukrem
- 250 g polotučného tvarohu
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 1 balení vanilkového cukru
- 2 lžíce erythritolu
- 200 g 30% smetany ke šlehání
Postup
-
Žloutky utřeme s erythritolem do pěny. Přidáme mandlovou mouku a tuhý sníh z bílků.
-
Formu o průměru 18 cm vyložíme pečícím papírem a vlijeme do ní připravené těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů dozlatova. Špejlí ověříme, jestli je dortový korpus upečený.
-
Mezitím si připravíme tvarohový krém. Ušleháme kelímek smetany. Jakmile získá šlehačkovou konzistenci, zašleháme do ní postupně dva tvarohy, vanilkový cukr a erythritol.
-
Vychladlý korpus jednou prokrojíme a spodní vrstvu namažeme marmeládou. Následuje vrstva tvarohového krému a druhá část korpusu. Korpus opět namažeme marmeládou. Zbytkem krému pomažeme vrchní část a boky dortu. Krém uhladíme a dort necháme přes noc vychladit v lednici. Druhý den ozdobíme dle libosti.