Jsi vegetarián a chceš nahradit klasické smažené řízky něčím jiným, než obalovaným tofu? Co třeba žampiony? Skvěle je tak zpracuješ a díky smažení v troubě taky snížíš počet kalorií a tuků.
1 porce obsahuje
- 323 kcal
- 53 g sacharidů
- 6 g tuků
- 14 g bílkovin
Na 4 porce
- 500 g žampionů
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce
- 150 g strouhanky
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky pepře
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1 čajová lžička mleté papriky
- olivový olej ve spreji
Postup
-
Předehřejte si troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.
-
Žampiony očistěte a odřízněte hlavičku od nožiček. Obalovat budeme jen hlavičky.
-
V jedné misce smíchejte hladkou mouku, sůl, mletý černý pepř, česnek v prášku a papriku. Ve druhé misce rozšlehejte vejce a do třetí mísy dejte strouhanku.
-
Každý žampion nejprve obalte v moučné směsi, poté ponořte do rozšlehaných vajec a nakonec obalte ve strouhance.
-
Obalené žampiony poklaďte na připravený plech a každý lehce postříkejte olivovým olejem ve spreji.
-
Pečte v předehřáté troubě 15‑20 minut, dokud nejsou žampiony zlatavé a křupavé.
-
Hotové obalované žampiony podávejte ihned, ideálně s vaší oblíbenou omáčkou nebo dipem.