I když se tato rýže s oblibou vaří v Mexiku, má svůj původ v arabské kuchyni. „Červená rýže“ se připravuje v každém koutě světa trochu jinak, ale vždy je to kombinace dlouhozrnné rýže, rajčat a koření. Je to plnohodnotný pokrm k obědu či večeři. Tak se pojďte kouknout, jak na to.
1 porce obsahuje
- 506 kcal
- 57 g sacharidů
- 10,5 g tuků
- 44 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 335 g kuřecího masa
- 200 g Vilgain basmati rýže
- 145 g rajčatového pyré
- 315 ml kuřecího vývaru
- 1 balení ready to eat fazolí
- himalájská sůl
- pepř
- 70 g cheddaru
- 100 g mražené zeleniny
Postup
-
Na olivovém oleji opečeme cibuli, poté přidáme nasekaný česnek a maso. Vše spolu pořádně poopekáme. Ochutíme solí a pepřem.
-
Dále přidáme mraženou zeleninu, rýži, do toho rajčatové pyré a zalijeme kuřecím vývarem.
-
Ještě jednou promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme 20 minut podusit na nejnižším stupni.
-
Nakonec přimícháme fazole, posypeme sýrem a na chvíli ještě přikryjeme pokličkou, dokud se sýr nerozpustí. No a můžeme podávat.
-
Dobrou chuť!