KoRo Mandlové máslo
KoRo Mandlové máslo
KoRo Mandlové máslo - 100% mandlové máslo bez přidaného cukru a soli.
KoRo Mandlové máslo - 100% mandlové máslo bez přidaného cukru a soli.
KoRo Mandlové máslo se vyrábí hned ve třech skvělých variantách – bílé, hnědé a křupavé. Otázka zní, jaký je v nich rozdíl? Je to vlastně docela jednoduché: u hnědého (také tmavého) mandlového másla se neloupaná mandlová jádra opraží a zpracují na krémovou pastu. To dává hnědému mandlovému máslu výraznou, oříškově-mandlovou chuť. Pro bílé mandlové máslo se zpracovávají oloupaná, blanšírovaná mandlová jádra. Tím získá bílá mandlová pasta mírně nasládlou chuť. No a do třetice tu máme variantu s pořádnými křupavými kousky, které se skládá ze 100% mandlí, z nichž většina je blanšírována a zpracována na krémové pyré, zatímco menší část je před přidáním do sklenice jemně nasekána a opražena.
Opravdu se nemůžeme rozhodnout, která z těchto variant je lahodnější. Ořechové máslo je skvělá pomazánka. Ať už teplé nebo studené, sladké nebo slané, je také vynikající pro dochucení a zjemnění omáček, dipů a zeleninových pokrmů. Skvěle se hodí i do koktejlů nebo na pečení. A co by to bylo za ovesnou kaši bez lžičky mandlového másla jako polevy?