Jednoduché datlové řezy, které se skládají z pár ingrediencí, máte hotové za pár minut. Skvěle poslouží jako výživná svačina z kvalitních surovin, dodá energii a zažene hlad. Recept je dokonce i vegan friendly. Protein můžete vynechat nebo použít rostlinnou verzi.
1 porce obsahuje
- 131 kcal
- 9,3 g sacharidů
- 7,6 g tuků
- 5,6 g bílkovin
Na 15 porcí
- 100 g ovesné mouky
- 180 g ovesných vloček
- 50 g proteinu slaný karamel
- 1 špetka soli
- 1 čajová lžička skořice
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 50 g kokosového oleje
- 75 g mandlového másla
- 400 g datlí
- 250 ml vody
Postup
-
Datle si nahrubo nakrájíme, zalijeme vodou a v hrnci je přivedeme k varu. Plamen ztlumíme a vaříme asi 10–15 minut, dokud nemáme roztíratelnou konzistenci.
-
V misce si smícháme ovesnou mouku, vločky, protein, špetku soli, skořici a kypřící prášek do pečiva. Všechno promícháme a přilijeme rozpuštěný kokosový olej a mandlové máslo. My jsme ještě našli skleničku vánoční limitky od R3ptile, tak jsme ji použili. Všechno spolu promícháme.
-
2/3 směsi namačkáme do formy (přibližně 20x30 cm) vyložené pečícím papírem. Rozetřeme na ni datlovou pastu a vršek posypeme zbylou ovesnou směsí. Pečeme na 160 stupňů asi 20–25 minut. Po upečení necháme vychladnout.
-
Hotový výtvor jsme nakrájeli na 15 kusů, které byly poměrně syté. Dobrou chuť!