Víkendy jsou jako dělané pro dlouhé snídaně. Pozvěte na takovou přátele a připravte pro ně francouzské toasty na plech. Z jedné várky nakrmíte až šest hladových krků #aktinrecepty a garantujeme vám, že sklidíte aplaus.
1 porce obsahuje
- 216 kcal
- 23 g sacharidů
- 8 g tuků
- 13 g bílkovin
Na 6 porcí
- 7 plátků Akitn Toasťáku
- 4 vejce
- 1 balení vanilkového pudingu
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 čajová lžička skořice
- 20 g Sladiče
- kůra z 1/2 citrónu
- 170 ml mléka
- 200 g borůvek
- ghee
- 30 g mandlí
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Plátky toasťáku natrháme na malé kousky.
-
Ve větší míse smícháme vejce, pudinkový prášek, protein, skořici, sladidlo, citrónovou kůru a mléko.
-
Plech vymažeme ghíčkem nebo kokosovým olejem.
Na jeho dno naskládáme polovinu natrhaného toasťáku.
Rovnoměrně přelijeme polovinou tekuté směsi a posypeme polovinou borůvek.
Následuje druhá polovina natrhaného toasťáku, zbytek tekuté smesi a zbytek borůvek. Celé dílo nakonec zasypeme ještě nasekanými mandlemi nebo jinými oblíbenými ořechy.
-
Pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut, dokud vršek toastů nezezlátne.
-
Francouzskými toasty z plechu se pochlubíme na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty a podáváme.
Dobrou chuť!