Co z nevyužitého ovoce, které zbylo doma? Zavařit, to je jedna možnost.. co si ale místo toho na zimu připravit pečený čaj? Skleničku plnou ovoce, kterou jen zalijete horkou vodou a šálek plný vůní i chutí, který nejenom že perfektně zahřeje, je na světě! No a my si pro vás tentokrát připravili verzi bez zbytečného cukru, tak pojďme na to!
Postup
-
Troubu si předehřejte na 160 °C a všechno ovoce rozprostřete na plech (jablko a hrušku nakrájené na plátky, jahody a maliny na půlky, pomeranč také na plátky) a pečte asi 20 minut, dokud ovoce nezkaramelizuje.
-
V hrnci přiveďte k varu 800 ml vody. Do vroucí vody pak přihoďte pečené ovoce a koření. Vařte na mírném ohni asi 15 minut. Poté sceďte přes jemné sítko, vlijte do hrnečku nebo konvičky a vychutnávejte.