Domácí jablečná přesnídávka

50 min.
Komentáře
Domácí jablečná přesnídávka
ilustrační foto, zdroj: therichrecipe.com

Dokonalá podzimní záležitost? Co třeba jablečná přesnídávka? Tuhle dobrotu extra jednuduše připravíte doma a přijde k chuti samotná, v kaši nebo s domácími piškoty!

Nákup použitých surovin pro recept

1 porce obsahuje

  • 193 kcal
  • 42 g sacharidů
  • 12 g tuků
  • 1 g bílkovin

Na 3 porce

Postup

  1. Nejprve si připravte jablka. Oloupejte je, vyjměte jádra a nakrájejte je na malé kousky.

  2. Dejte nakrájená jablka do velkého hrnce a přidejte vodu. Hrnec postavte na střední plamen a vařte.

  3. Jakmile směs začne vřít, snižte teplotu a nechte jablka dusit pod pokličkou, dokud nejsou měkká. To by mělo trvat asi 15‑20 minut. Občas promíchejte, abyste zabránili připálení.

  4. Když jsou jablka měkká, přidejte cukr, skořici a hřebíček. Důkladně promíchejte.

  5. Snižte teplotu a nechte přesnídávku na mírném ohni dalších 5‑10 minut, aby se cukr rozpustil a chutě se spojily.

  6. Odstraňte hrnec z ohně a nechte přesnídávku vychladnout. Můžete ji servírovat teplou nebo ji nechat vychladit v lednici a podávat chladnou.

Použité produkty v receptu

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Zdravé jablečné lívance bez mouky, jen z ovesných vloček

Zdravé jablečné lívance bez mouky, jen z ovesných vloček

Pečený tvaroh s jablky a křupavou drobenkou

Pečený tvaroh s jablky a křupavou drobenkou

Jablečné řezy s drobenkou (vegan)

Jablečné řezy s drobenkou (vegan)

Apple pie: klasický americký jablečný koláč

Apple pie: klasický americký jablečný koláč

Šťavnatý jablečný koláč s čokoládovou ganache polevou

Šťavnatý jablečný koláč s čokoládovou ganache polevou

Fit žemlovka s jablky a tvarohem

Fit žemlovka s jablky a tvarohem

Zdravé hraběnčiny řezy s tvarohem a jablky

Zdravé hraběnčiny řezy s tvarohem a jablky

Jablečný závin ze špaldové mouky s tvarohem

Jablečný závin ze špaldové mouky s tvarohem

Jablečno-skořicové pletence z kynutého těsta

Jablečno-skořicové pletence z kynutého těsta

Proteinový mug cake s jablkem

Proteinový mug cake s jablkem

Jablečná bábovka s brusinkami

Jablečná bábovka s brusinkami

Vegan nepečený čokoládový dort s granátovým jablkem

Vegan nepečený čokoládový dort s granátovým jablkem

Jablečné košíčky hotové za 20 minut

Jablečné košíčky hotové za 20 minut

Kokosová panna cotta s jablkem, hruškou a ořechy

Kokosová panna cotta s jablkem, hruškou a ořechy

Křupavé jablečné tacos, po kterých se budete olizovat až za ušima

Křupavé jablečné tacos, po kterých se budete olizovat až za ušima