Arax Bulgur pšeničný s quinoa a paprikou
Arax Bulgur pšeničný s quinoa a paprikou - lahodná a na přípravu jednoduchá příloha s výtečnou stravitelností
Arax Bulgur pšeničný s quinoa a paprikou je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá celozrnná pšenice s oříškovou chutí doplněná o menší množství quinoy a a s širokými možnostmi využití. I přes to, že je to univerzální kuchyňská ingredience se v typické české kuchyni vyskytuje velmi zřídka a své kořeny najde spíše balkánských státech a na blízkém východu, kde ho najdeš například libanonském salátu tabouli, nebo ve známých zeleninových a masových pokrmech jako jsou pilaf, falafel a kibbeh.
Po tepelném zpracování ti nabídne kromě chutné přílohy i vitamin A, některé minerální látky a hlavně výtečnou stravitelnost bez nadýmání. Pokud nejsi fanda balkánské kuchyně, využij bulgur do salátů, nádivek, polévek, nebo k masu. Všude chutná skvěle.
Arax Bulgur pšeničný s quinoa a paprikou v bodech:
- mix dle unikátní receptury Arax
- základem celozrnná pšenice
- doplněna o quinou a sušené papriky
- ideální jako příloha, přísada do salátů a cellově ve vegetariánské kuchyni
100 g(v surovém stavu) | |
Energetická hodnota | 1391 kJ / 330 kcal |
Tuky | 2 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 58 g |
- z toho cukry | 1,6 g |
Bílkoviny | 12,2 g |
Sůl | 0,5 g |
Ingredience
Pšeničný bulgur, quinoa semínka, sušená paprika, sůl.
Upozornění pro alergiky: alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Doporučení výrobce
- Vařte v lehce osolené vodě po dobu cca 6 minut.
- Poté nechte odstát pod pokličkou dalších 10 minut.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v suchu, chladnu a temnu.