Tento článek obsahuje dlouho neaktualizovaná sdělení. Doporučujeme vyhledat článek novějšího data publikace.

POSILUJTE S VAHOU VLASTNÍHO TĚLA A PŘITOM NA STROJI! CVIČENÍ GRAVITY

Komentáře
POSILUJTE S VAHOU VLASTNÍHO TĚLA A PŘITOM NA STROJI! CVIČENÍ GRAVITY

Chcete skloubit cvičení na stroji s posilováním pomocí váhy vlastního těla? Cvičení Gravity Vám dokáže splnit obě tato přání, jelikož těží z pohybu těla proti zemské přitažlivosti. Tuto zajímavou tréninkovou metodu si můžete vyzkoušet už i u nás!

POSILUJTE S VAHOU VLASTNÍHO TĚLA A PŘITOM NA STROJI! CVIČENÍ GRAVITY

Gravity je unikátní neotřelou metodou, jak vyzrát nad svaly celého těla. Tentokrát se tvůrci cvičení snažily vypořádat s opravdovým oříškem – rozhodli se smířit cvičence, kteří nedají dopustit na posilování s vahou vlastního těla, s těmi, kteří si k vyformované postavě rádi dopomohou chytrými stroji. Pomocí stroje Total Gym GTS vytvořily systém, který komplexně posiluje svaly těla a snaží se je zachovat maximálně funkční pro denní úkony. Základní součástí stroje je asi metr dlouhá a půl metru široká posuvná deska, která se na kolejničce posunuje nahoru a dolů do osmi možných sklonových úhlů. Kladka má dvě madla, s jejichž pomocí se můžete přitahovat, a tak posilovat vahou vlastního těla. Stroj tak pracuje na základě Vaší práce a gravitace. Intenzitu a rychlost cvičení si tak volíte sami (pod dozorem trenéra), náročnost cvičení ale ovlivňuje zvolený úhel sklonu. Menší osoba tak pracuje s menší vahou (ale poměrnou svému tělu), silnější osoba s větší vahou – kompenzace váhy se dá upravit počtem opakováním nebo sklonem desky. Na desce se dá ležet, klečet na jedné či na obou nohách, sedět rovně či bokem, ale také i poskakovat. Z toho je snad zřejmé, že existuje nepřeberné množství cviků, které lze během lekce Gravity vyzkoušet. Cvičení probíhá pod dohledem osobního trenéra, který Vám věnuje zvýšenou péči.

Proč si vybrat Gravity?

  • Posilování na stroji vahou vlastního těla
  • Komplexní posílení všech svalů těla a snaha o jejich harmonizaci
  • Individuální přístup
  • Formování postavy
  • Redukce váhy
  • Odstranění bolestí zad a krční páteře
  • Vhodné pro každého

Cvičení Gravity posiluje několik svalových skupin a snaží se o dosažení harmonie mezi jednotlivými tělesnými částmi. Speciální pozornost je tu věnovaná zádům a krční páteři, jejich posílením se předejte časté bolesti vznikající především při sedavých zaměstnáních. Při tomto cvičení skvěle vytvarujete postavu a shodíte přebytečná kila. Šedesátikilový člověk spálí během hodiny 1089 kJ, tedy asi 260 kcal. Tvůrci i trenéři této tréninkové metody doporučují cvičit Gravity pravidelně. Pro získání výsledků nestačí, zajít si zacvičit na stroji jednou za měsíc. Doporučují navštívit lekce alespoň dvakrát v týdnu a k tomu si přidat ještě jedno aerobní cvičení během týdne. Gravity může vyzkoušet každý, navštěvují ho muži i ženy každého věku bez ohledu na tělesnou a sportovní kondici. Dokonce ho mohou navštívit i děti starší deseti let. Nedělá se tu rozdíl mezi začátečníky a pokročilými, začátečník se do tajemství tréninku brzy dostane a společnost pokročilých mu tak může jedině pomoci. Navíc je možné trénink individuálně upravit, takže kdyby měl začátečník skutečně problémy držet se skupiny, trenér pro něj cvičební plán poupraví.

Gravity

Lekce Gravity trvá asi 45 minut. Jedná se o intenzivní trénink, který se ale dá přizpůsobit Vašim individuálním schopnostem. Cvičit se přitom dá jak samostatně s osobním trenérem, tak v kolektivu v centru s více Gravity stroji. Pokud hodláte investovat více peněz, můžete si stroj pořídit i domů, ale tady se doporučuje zkonzultovat nebo pečlivě nastudovat tréninkové variace. Na lekci v posilovně Vám trenér vše vysvětlí, ukáže a dohlédne na to, abyste nedělali chyby. Takové cvičení Vám dává jistotu, že je při tréninku vše tak, jak má. Cvičí se při motivační hudbě. Během lekce se zaměříte na všechny svalové skupiny těla, trenér Vám ale v případě Vašeho zájmu může pomoci i s individuálním sestavením plánu (pokud se například chcete zbavit svalové dysbalance, nebo máte velký problém s konkrétní tělesnou partií). Během tréninku měníte náročnost, intenzitu a rychlost cvičení. Desku si posouváte, čímž zvyšujete náročnost a také vytváříte nové možnosti pro další cviky. Na lekci Gravity si vyberte pohodlné oblečení a obuv. Oblečení by nemělo být příliš volné, aby se Vám při rychlém pohybu nezachytlo do kolejničky. Z toho samého důvodu musíte mít i svázané vlasy v culíku, nebo schované v kšiltovce, aby během posunování na stroji nedošlo ke zranění. Během lekce také přivítáte, pokud si vezmete láhev vody a ručník.

Konečně stojí za to říci, že se rozlišuje mezi 4 formami Gravity cvičení. Je tu Personal Training – kde se cvičí buď individuálně, nebo ve skupině o maximálně pěti lidech. Druhou verzí je Group Training, kde se cvičí ve skupině se speciálně zaměřenými bloky cviků – může se jednat buď o zaměření na určitou partii těla, nebo je to zaměření se na určitou sportovní disciplínu (na tuto lekci se tak objedná tým hokejistů, který hledá alternativu ke svému tréninku). Třetí možností je Gravity Pilates, které se cvičí hlavně individuálně a posilují se tu především svaly kolem páteře. Posuvná deska dopřává pro pilates až 250 pozic. A čtvrtou variantou je druh Gravity s názvem Post Rehab. Jak z názvu vyplývá, jedná se o rehabilitační, často poúrazové cvičení. Navštěvují ho také ti, kteří mají nějaký zdravotní problém, posilovna jim nevyhovuje a potřebují individuální přístup.

Gravity fitness

zdroj: youtube.com, jwoww.com1, blogto.com
8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
Bolesti zad dokážou poměrně snadno narušovat každodenní aktivity běžného života. Pokud trápí i vás, konkrétně ty v bederní části, je tento článek přesně pro vás. Zabývá se technikami protahování i posilování, které pomohou s bolestí, ztuhlostí a zároveň fungují jako prevence proti budoucím potížím.
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
Bolest krční páteře patří mezi nepříjemný stav ovlivňující fyzickou a psychickou pohodu. Podle studií se navíc předpovídá, že až 7 z 10 lidí tuto bolest zažije. Jak se proti tomu bránit? Dnešní článek prozradí 8 cviků nejen na uvolnění, ale také posilnění krční páteře, které pravidelným cvičením omezí nebo úplně eliminuje bolest.
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit je základem úspěšného hubnutí – co si ale pod tímto pojmem představit, a jak vědomosti poté uvést do praxe?
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
S nafouknutým břichem se setkal téměř každý a všichni se shodnou, že dokáže pořádně znepříjemnit den. Pokud se ovšem obtíže s trávením opakují nebo vás dokonce trápí trvale, je potřeba zakročit. V dnešním článku vám představíme 7 možných příčin nafouklého břicha společně s jejich řešeními!
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
Hormonální antikoncepce je jednou z metod zabraňujících nechtěnému početí. Do jaké míry ale mění přirozené pochody v ženském cyklu, a co můžete očekávat po jejím vysazení?
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
Klíčem k plochému břichu je strava a komplexní trénink. Je však vůbec reálné se cíleně zbavit tuku na břiše, nebo jen bojujeme s větrnými mlýny?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé tečky na nehtech jsou pro mnohé z nás synonymem pro nedostatek vápníku. Je to ale vždy ta správná příčina?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence je jednoduchý ukazatel, který mnoho vypovídá o našem organismu. Jaké hodnoty jsou normální a co tepová frekvence prozradí sportovcům?
Nejlepší cviky na triceps v posilovně i doma!
Nejlepší cviky na triceps v posilovně i doma!
Triceps tvoří většinu svalové hmoty paže. Pokud chcete, aby vaše ruce připomínaly medvědí tlapy, máme pro vás zásobník cviků, který vám s tím pomůže!
Nejlepší cviky na střed těla! TOP 5 cviků pro pevný core
Nejlepší cviky na střed těla! TOP 5 cviků pro pevný core
Svalům středu těla (CORE) a jejich správnému procvičení by měla věnovat dostatečnou pozornost celá populace. Víte, jakým způsobem střed těla cvičit?
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
Zjistěte, jak ovládnout a zrychlit váš metabolismus vstříc rychlejšímu spalování energie a snadnějšímu hubnutí díky jednoduchým tipům uvnitř článku.
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Chystáte se co nejrychleji zhubnout? Přečtěte si praktický návod, jak hubnout rychle, s rozumem a udržitelně. Teď to konečně vyjde i vám!
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Při kojení se nemůžou jíst luštěniny, pít káva a musí se držet speciální dieta, nejlépe s omezením všech alergenů. Je to opravdu nutné? Na nejčastější mýty ve výživě při kojení se podíváme v dnešním článku.
Kegelovy cviky: posílení svalů pánevního dna snadno a efektivně
Kegelovy cviky: posílení svalů pánevního dna snadno a efektivně
Co je v těle, to se počítá. Přesně toto poupravené rčení by se dalo použít pro posilování pánevního dna pomocí Kegelových cviků. Nejenom, že tím podpoříte normální funkci močového měchýře a střev, navíc zpevníte core či zlepšíte své sexuální zdraví! Tento článek vám představí další benefity i jednoduchý návod k jejich realizaci.
Krabičkujete? 9 tipů na rychlá a zdravá jídla do 20 minut
Krabičkujete? 9 tipů na rychlá a zdravá jídla do 20 minut
Že příprava jídel a krabičkování trvá dlouho? S našimi doporučeními se vejdete v pohodě do 20 minut a máte připravené jídlo na celý další následující den!