Tento článek obsahuje dlouho neaktualizovaná sdělení. Doporučujeme vyhledat článek novějšího data publikace.

T-bow - získejte balanc

Komentáře
T-bow - získejte balanc

T‑bow je malá a lehká balanční pomůcka, která však svou účinností nahradí leckterý posilovací stroj. Jedná se o energické a vysoce účinné cvičení na speciálních deskách, které se zaměřuje na posílení celého těla, balanci, sílu, ohebnost a pružnost. T‑bow navíc pomáhá vytvarovat problémové partie a zbavit tělesných dysbalancí. Je vhodný pro všechny věkové kondice, pro nesportovce i profesionály.

T‑BOW - balanční pomůcka

T‑bow pochází původně ze Švýcarska, ale díky svému širokému využití a efektivitě si rychle našem místo jak v Německu, Spojených státech amerických, Japonsku či Kanadě, tak i u nás v České republice. Tato na první pohled jednoduchá pomůcka má však rozmanité způsoby využití. Svým tvarem se inspirovala podle zakřivení lidského těla, a proto nabízí velké množství variant, jak na T‑bow cvičit. Může sloužit jako podpora i jako houpačka, cvičit můžeme podélně či napříč.

T-bow cvičeníNa T‑bow můžete cvičit samostatně – tedy používat zakroucenou desku, nebo k němu přidat ještě posilovací gumy, které opět nabízejí celou škálu dalších cvičení. T‑bow je skladný a lehký, vejde se pod vaši postel a váží asi tři kila. Nebojte se, že pod vámi tato malá pomůcka praskne, má nosnost až 350kilogramů. Dají se používat obě jeho strany a součástí je také protiskluzná podložka.

S velkým úspěchem ji přijal step aerobik. Na první pohled se totiž podobá klasickému stepu, ale s T‑bowem je díky jeho využití mnohem větší zábava. T‑bow se totiž může také otočit na kulatý prostor, který je ideální pro balanční, ale také kardiovaskulární cvičení. I když cvičení může vypadat jednoduše, s T‑bowem máte tendence naklánět se pouze na jednu stranu, takže postupně opravdu získáte balanční trénink. I touto snahou o udržení stability posiluje břišní svaly, ale také svaly přední a vnitřní strany stehen.

Proč cvičit s T‑bow:

  • Posiluje svaly celého těla
  • Slouží ke zvýšení koordinace, síly, rovnováhy i ohebnosti
  • Trénování kardiovaskulárního systému
  • Pomáhá udržovat pohyblivost v každém věku
  • Je vhodný jak pro běžné posilování, tak pro rehabilitační účely, sportovcům může pomoci jeho snadné zamření se na určité svaly těla

Lekce probíhají pod vedením instruktora za doprovody motivační hudby. Rozcvičení trvá 5‑10 minut, následuje kardio a balanční cvičení, posilování těla a trénink stability. Při lekcích se střídají cviky pomocí posilovacích gum a aktivity, kdy samy posilujete a T‑bow spíše vašemu tělu pomáhá zaměřit se na určitou tělesnou partii. Na konci lekce proběhne samozřejmě vydýchání a protažení, opět s pomocí T‑bow, které svaly uvolní už jen např. pouhým pohupováním.

Pokud nechcete cvičit pod vedením lektora, můžete díky skladné pomůcce cvičit přímo doma ve vašem obývacím pokoji. Zvolíte si do jisté míry také intenzitu zátěže, jelikož např. při balancování sami určujte intenzitu posilování tím, jak rychle se na T‑bow převažujete. T‑bow jw multifunkční neboť při cvičení kombinuje více pohledů – když např. posilujete břišní svaly, zároveň tvaruje svou páteř, aniž byste museli provádět speciální cvik.

T‑bow je navíc vhodný pro všechny věkové generace – i starším cvičencům totiž pomáhá udržovat jejich pohyblivost a zdravý životní styl. S T‑bow trénujete kardiovaskulární systém, ale také rovnováhu, sílu a ohebnost. Pokud máte problémy s kardiovaskulárním systémem či klouby, poraďte se ohledně cvičení (ostatně jako při každém posilování) se svým lékařem.

T‑bow si oblíbili především instruktoři aerobiku, pilates nebo jógy, ale také různých hodin tance. Kromě aerobních aktivit je T‑bow také vhodnou pomůckou při posilování. Díky svému tvaru umožňuje zaměřit se právě na ten konkrétní sval, s kterým máte největší problémy. Při trénování na T‑bow také chráníte svou páteř např. při sezení na jedné straně a opírání o T‑bow posilujete břišní svaly, současně však tvaruje páteř. T‑bow je vhodný jako doplněk k aerobním aktivitám, např. k běhání, neboť na rozdíl od ostatních strojů v posilovně, které se zaměřují vždy jen na určitou tělesnou oblast, posílí komplexně vaše tělo, záleží jen na vás, jakou metodu tréninku zvolíte.

T‑bow cvičení

8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
Bolesti zad dokážou poměrně snadno narušovat každodenní aktivity běžného života. Pokud trápí i vás, konkrétně ty v bederní části, je tento článek přesně pro vás. Zabývá se technikami protahování i posilování, které pomohou s bolestí, ztuhlostí a zároveň fungují jako prevence proti budoucím potížím.
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
Bolest krční páteře patří mezi nepříjemný stav ovlivňující fyzickou a psychickou pohodu. Podle studií se navíc předpovídá, že až 7 z 10 lidí tuto bolest zažije. Jak se proti tomu bránit? Dnešní článek prozradí 8 cviků nejen na uvolnění, ale také posilnění krční páteře, které pravidelným cvičením omezí nebo úplně eliminuje bolest.
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit je základem úspěšného hubnutí – co si ale pod tímto pojmem představit, a jak vědomosti poté uvést do praxe?
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
S nafouknutým břichem se setkal téměř každý a všichni se shodnou, že dokáže pořádně znepříjemnit den. Pokud se ovšem obtíže s trávením opakují nebo vás dokonce trápí trvale, je potřeba zakročit. V dnešním článku vám představíme 7 možných příčin nafouklého břicha společně s jejich řešeními!
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
Hormonální antikoncepce je jednou z metod zabraňujících nechtěnému početí. Do jaké míry ale mění přirozené pochody v ženském cyklu, a co můžete očekávat po jejím vysazení?
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
6 efektivních rad, jak konečně zhubnout břicho
Klíčem k plochému břichu je strava a komplexní trénink. Je však vůbec reálné se cíleně zbavit tuku na břiše, nebo jen bojujeme s větrnými mlýny?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé tečky na nehtech jsou pro mnohé z nás synonymem pro nedostatek vápníku. Je to ale vždy ta správná příčina?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence je jednoduchý ukazatel, který mnoho vypovídá o našem organismu. Jaké hodnoty jsou normální a co tepová frekvence prozradí sportovcům?
Nejlepší cviky na triceps v posilovně i doma!
Nejlepší cviky na triceps v posilovně i doma!
Triceps tvoří většinu svalové hmoty paže. Pokud chcete, aby vaše ruce připomínaly medvědí tlapy, máme pro vás zásobník cviků, který vám s tím pomůže!
Nejlepší cviky na střed těla! TOP 5 cviků pro pevný core
Nejlepší cviky na střed těla! TOP 5 cviků pro pevný core
Svalům středu těla (CORE) a jejich správnému procvičení by měla věnovat dostatečnou pozornost celá populace. Víte, jakým způsobem střed těla cvičit?
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
10 způsobů, jak zrychlit metabolismus a zhubnout
Zjistěte, jak ovládnout a zrychlit váš metabolismus vstříc rychlejšímu spalování energie a snadnějšímu hubnutí díky jednoduchým tipům uvnitř článku.
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Chystáte se co nejrychleji zhubnout? Přečtěte si praktický návod, jak hubnout rychle, s rozumem a udržitelně. Teď to konečně vyjde i vám!
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Strava při kojení: nejčastější mýty versus fakta
Při kojení se nemůžou jíst luštěniny, pít káva a musí se držet speciální dieta, nejlépe s omezením všech alergenů. Je to opravdu nutné? Na nejčastější mýty ve výživě při kojení se podíváme v dnešním článku.
Kegelovy cviky: posílení svalů pánevního dna snadno a efektivně
Kegelovy cviky: posílení svalů pánevního dna snadno a efektivně
Co je v těle, to se počítá. Přesně toto poupravené rčení by se dalo použít pro posilování pánevního dna pomocí Kegelových cviků. Nejenom, že tím podpoříte normální funkci močového měchýře a střev, navíc zpevníte core či zlepšíte své sexuální zdraví! Tento článek vám představí další benefity i jednoduchý návod k jejich realizaci.
Krabičkujete? 9 tipů na rychlá a zdravá jídla do 20 minut
Krabičkujete? 9 tipů na rychlá a zdravá jídla do 20 minut
Že příprava jídel a krabičkování trvá dlouho? S našimi doporučeními se vejdete v pohodě do 20 minut a máte připravené jídlo na celý další následující den!